Lemezvilag.hu
Ajánlatkérés

T 55 Plus trapézlemez

3 478 Ft / m2 + ÁFA - tól
T 55 Plus trapézlemezünket főként nagyobb felületű tetők fedésére ajánljuk.
Nemcsak lakóépületeknél, hanem akár ipari épületek, csarnokok, gabonatárolók, gazdasági épületek vagy kereskedelmi létesítmények fedő vagy oldalhatároló anyagaként is kiválóan alkalmazható
A magasabb bordakialakítás miatt az ipari és mezőgazdasági ágazat kedvelt lemezfedő anyaga. Alacsony lejtésű tetők fedésénél is nagyszerűen megállja a helyét, hiszen a mély bordáknak nagyon jó a vízelvezetése.
A T55 Plus trapézlemez fix szélességben de a szükséges hosszméretben rendelhető natúr horganyzott vagy festett acél változatban is hátoldalán akár antikondenzációs FILC réteggel ellátva.
 
Antikondenzációs filcbevonat
A filc a lemez aljára kerül már a trapézlemez gyártásakor, ezért fontos, hogy ezt az igényt még a gyártási folyamat megkezdése előtt jelezzék felénk.
A filc használatával a hőmérsékletkülönbség miatt lecsapódó pára nem csepeg le a lemezről, így megóvja az alatta lévő értékeket (gépjármű, tüzelőanyag, gabona egyéb) a tetőszerkezetet a lecsöpögő víz okozta károsodástól. A filc összegyűjti a nedvességet, amely a szellőzés következtében elpárolog.

Műszaki adatok

 
Anyagvastagság 0,5 - 0,6 - 0,7  mm
Hasznos szélesség 1000 mm
Teljes szélesség 1040 mm
Maximális hossz 8000 mm
Profilmagasság 55 mm
Alapanyag natúr alucink vagy festett acél, vagy akár alumínium
Festékréteg 25 vagy 35 um poliészter, granite ultramat, granite HDX

Bevonati rendszer
Poliészter (fényes)
A poliészter egy standard felületkezelés az acél tetőfedő termékek piacán. Az időjárási viszonyoknak megfelelően ellenáll. A poliészter bevonatos termékek akkor jó választás, ha elérhető áron keres megfelelő tetőfedő megoldást. A felület a horganyzott rétegen felül egyöntetű, sima, fényes 25 mikron PE bevonatos. A poliészter bevonatos termékekre 10 év garanciát vállalunk.

Standard matt poliészter (matt)
A matt standard poliészter nagyon jól ellenáll az időjárási hatásoknak és a korróziónak. A matt felület adja a bevonat fő jellemzőjét, egy szemcsés struktúrájú 35 mikron vastagságú szerves felületkezelés. A matt poliészter az Ön választása, ha költséghatékony megoldást kíván a tetőprojektjeihez. A matt poliészter bevonatos termékekre 10 év garanciát vállalunk.

Granite Ultramat
A 35 mikronos matt poliészter felület legfőbb jellemzője, hogy a vastagabb lakkrétegnek és a szemcsés struktúrájának köszönhetően jobban ellenáll a karcolásoknak, a környezeti hatásoknak és az UV sugárzásnak is. A matt bevonatot a hatályos normáknak megfelelő antikorróziós cink bevonattal is ellátott lemezre hordják fel. A granite ultramat bevonatos termékekre akár 20 év garanciát vállalunk.
 
Granite HDX és Granite Storm
A poliuretán bevonattal ellátott Granite® HDX és Granite® Storm (matt) lemezek felsőbb kategóriás lemezek. Az alap védelmet az antikorróziós cink bevonattal ellátott acéllemez jelenti. A poliészter bevonatokkal szemben a poliuretán bevonatok sokkal nagyobb UV sugárzás (4. Oszt.) elleni védelemmel rendelkeznek és a legmagasabb korrózió védelmi osztályba (5.oszt.) tartoznak. A Granite® HDX és Granite® Storm gyártója az ArcelorMittal konszern. Ezen felületek legnagyobb előnyei a vastagság, a karcállóság és az, hogy olyan helyeken is alkalmazható ahol a sima poliészter felületek nehezebben állnak ellen a környezeti hatásoknak. Granite HDX és Granite Storm bevonatos termékekre akár 30 év garanciát vállalunk.

Alumínium matt
A Hydrocoat Poliészter 100 (matt poliészter) bevonatos alumínium lemez a legtartósabb tetőfedő anyag a portfólióban. Az alumíniumot 1827-ben fedezték fel. Az alumínium ötvözetből készült lemeztekercseket a világ vezető alumínium lemez gyártója, a norvég Hydro Aluminium Rolled Products AS. cég hengereli és lakkozza. A bevonatos alumínium lemezből készült termékek jellemzői:
 
  • remek korrózióval szembeni ellenállás a különféle környezeti hatások mellett
  • 50 év garancia az átrozsdásodásra,
  • szükségtelen a vágások és karcolások helyét javítófestékkel átfesteni,
  • remekül tapadó lakkozás,
  • nagyon alacsony önsúly (kb. 20-szor könnyebb a hagyományos tetőlemezeknél),
  • az alumínium lemez magja 0,60mm vastag és az érvényes normáknak megfelelően kerül gyártásra

Alucink
Az alumínium-cink bevonatok több tíz éve bizonyítják remek ellenálló képességüket a különböző környezeti hatásokkal szemben. Az AZ bevonat korrózió elleni kiváló védelme az alumínium és a cink közös hatásának eredménye , melynek összetétele 55% alumínium, 43,4% cink és 1,6% szilícium. Az alumínium védi az acélmagot meggátolva azt, hogy környezeti hatások érjék a felületét. Ez a gát nagyon stabil, mivel a felületen képződő alumínium-oxid bevonat majdnem minden környezeti hatással szemben ellenáll, ami hosszan tartó korrózió elleni védelmet biztosít. A cink pedig ugyan olyan védelmet biztosít mint a horganyzott felületeknél amennyiben az acélmag védelme megszűnne (pl. a vágások és karcolások helyén). A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a cink bevonat korrodál nem pedig az acél. Ezen két hatásmechanizmusnak köszönhető, hogy az Aluzinc® bevonat sokkal jobb védelmet biztosít a lemezeknek mint a sima horganyzott felület. Az AZ185-ös felületű lemezek minden további lakkozás nélkül alkalmasak a tetők fedésére (a bevonat vastagsága egy oldalon 25μ). Összehasonlításképpen ez a ZN350g/m2 horganyzásnak megfelelő felület. Ezen felül az alucink felület mindkét oldalon egy 1 mikronos színtelen lakkréteggel van bevonva - SPT bevonat. Alucink bevonatos termékekre akár 20 év garanciát vállalunk.
 

 


 

Rendelhető színek

Fényes bevonatok

RAL 1015

RAL 3000

RAL 3005

RAL 3009

RAL 3011

RAL 5010

RAL 6005

RAL 6011

RAL 7016

RAL 7024

RAL 8004

RAL 8017

RAL 8019

RAL 9002

RAL 9005

RAL 9006

RAL 9007

RAL 9010

Matt bevonatok

RAL 3005 matt

RAL 3009 matt

RAL 6020 matt

RAL 7016 matt

RAL 7024 matt

RAL 8004 matt

RAL 8017 matt

RAL 8019 matt

RAL 9005 matt

Famintázatok

Aranytölgy

Multiglos

Multiglos antracit

Sötétdió

Sötéttölgy matt

Világosdió