Ereszcsatorna

Külsőperemes színes acél ereszcsatorna rendszer

               Képtalálat a következőre: „dachrinne”                               Képtalálat a következőre: „dachrinne”

A BILKA ereszcsatorna rendszer mindkét oldalán tökéletes időállóságot biztosító, többrétegű bevonattal védett tűzihorganyzott svédacél alapanyagból készül. Az elemek összeillesztési rendszere egyszerű, gyors és hatékony, továbbá megakadályozza, hogy a csapadék ráfolyjon az épület homlokzatára, beszivárogjon az épület alapzatába és falazatába, megóvva így a teljes építményt, ezáltal meghosszabbítva annak élettartamát.

Garancia: 15 év a színtartósságra, 30 év a korrózióra

Alapanyag

A BILKA rendszer elemei svéd technológia szerint gyártott, és mindkét oldalán horganyzott (275 g/m2), Prelaq Nova (2×50 mikron) bevonattal ellátott csúcsminőségű svédacélból (0,6 mm-es) készülnek. A Prelaq Nova bevonatnak köszönhetően a termékek felülete különlegesen sima, színstabilitása rendkívül magas, valamint kivételes ellenálló képességgel bírnak az esővel és a levegőben levő szennyező anyagokkal szemben.

Az acéllemezt védő 5 réteg minden egyes elemnek korrózióállóságot, valamint rendkívül hosszú élettartamot biztosít. Ennek köszönhető, hogy a BILKA rendszer rendkívül hosszú ideig megőrzi ellenálló képességét, és karbantartása csupán az ereszcsatornák letisztításából áll.

ereszcsatorna bevonati rendszer

Színválaszték

90109006701180033009

30118004300560208017

90058019

Az ereszcsatorna-rendszer elemei

A BILKA ereszcsatorna-rendszer 14 tökéletesen egymásba illeszthető elemből áll, minden egyes elemnek fontos szerepe van, ezért vizsgálja meg a megvásárolandó vagy már felszerelt ereszcsatorna-rendszert, hogy az alábbi ábrán látható elemei hiánytalanul megvannak-e.

1. Ereszcsatorna  2. Lefolyócső  3. Belső szeglet  4. Külső szeglet  5. Toldóelem  6. Véglemez  7. Ereszcsatorna tartó 210mm

8. Csavart tartó  9. Ereszcsatorna tartó 160mm  10. Kombi tartó  11. Függesztő tartó  12. Üst (összefolyó)  13. 60°-os csőkönyök

14. Közdarab 1m  15. Lefolyócső tartóbilincs  16. 60°-os kifolyókönyök  17. Tölcsér  18. Y elágazó

A Bilka ereszcsatorna-rendszer felszerelése

A tartók felszerelése:

 

         A gerendákra, szélekre vagy lécekre szereléskor használandó 20 cm-es tartókat meg kell hajlítani, hogy az ereszcsatornának        megfelelő lejtést adjunk (3-5 mm/m).

 • A rövidszárú tartókat közvetlenül a szarufák elejére való felszerelés esetén kell használni, az ereszcsatornának megfelelő lejtést biztosítva (3-5 mm/m).
 • A tartókat 60-90 cm-enként kell elhelyezni, míg a végtartókat az ereszcsatorna végétől kb. 10 cm-re kell felszerelni.
 • A szöglet mindkét oldalára egy-egy tartót kell felszerelni.
 • A tartók felszerelését a végtartók rögzítésével kell kezdeni, majd ezek közé egy zsinórt kell kifeszíteni, így jelölve meg a többi tartó elhelyezési vonalát.
 • Amennyiben két lefolyócső kerül felszerelésre, a tartókat a középponttól kiindulva kell felszerelni, ügyelve arra, hogy megőrizzük a két lefolyócső felé irányuló lejtést.

A csatlakozások felszerelése:

      

 • Az ereszcsatornán jelöljük meg azt a pontot, ahova a csatlakozást helyezzük, majd fűrésszel vagy ollóval vágjuk ki a lyukat (ne használjunk körfűrészt).
 • A kivágott lyuk szegélyét hajlítsuk kifelé, hogy a víz a vízgyűjtő tölcsér felé folyhasson.
 • A csatlakozást az ereszcsatornára úgy szereljük fel, hogy a behajlított szegély az ereszcsatorna külső hajlított részébe illeszkedjen. Nyomjuk le az ereszcsatornát, és a lemezkék végét az ereszcsatorna belső szegélye irányába hajlítva szereljük fel a csatornát.

Az ereszcsatorna, a szögletek és a véglemezek felszerelése:

                  

 • Az ereszcsatornák és szögletek felszerelését annál az ereszcsatornánál kezdjük, melyre már felszereltük a vízgyűjtőüstöt úgy, hogy az ereszcsatorna külső részét a tartón levő lyukba illesztjük, majd külső szegélyét lenyomjuk a rögzítőelembe. Ezután szereljük fel a többi ereszcsatornát és szögletet.
 • Az ereszcsatorna toldóelemeket szorítsuk meg az ereszcsatornák mögött úgy, hogy a toldóelem a csatlakozás közepére kerüljön. Ezt követően szereljük fel a második ereszcsatorna, illetve szöglet elülső bilincseit, lezárva a csatlakozást és a lemezke behajlításával rögzítve azt.
 • A hőmérsékletingadozások miatti méretváltozás ellensúlyozása érdekében, az ereszcsatornákat és szögleteket egymástól 2-3 mm-re szereljük fel.
 • A véglezárókat az ereszcsatornák végére szereljük fel, és az ívelt mélyedésekbe kevés szilikont vagy tömítőkittet helyezzünk. Ezután helyezzük el az alapot, és nyomjuk rá az elülső fület az ereszcsatorna szegélyére, míg a hátsó fület az ereszcsatorna mögé hajlítsuk le.

A csatornák felszerelése:

          

 • A falra  rögzítsünk zsinórt. Ezt követve fogjuk felszerelni a csatornát. Azután felszereljük a lefolyócső bilincsét, megjelöljük annak rögzítési helyét, és előkészítjük a szerelési lyukakat. A bilincset tipli segítségével szereljük fel. Ha a rendszert polisztirollal hőszigetelt falra szereljük, megfelelő hosszúságú csavart használjunk.
 • Az első bilincset 150 mm-rel a csőkönyök alatt, míg az utolsót közvetlenül a kifolyó nyílás fölött rögzítsük. A bilincsek közötti távolság nem haladhatja meg a 2 métert.
 • A csatornák felszerelése után a bilincsek csatlakozóit ékkel rögzítsük a csatornán.
 • A lefolyócső végére szereljük fel a kifolyókönyököt, vagy, ha a víz a szennyvízcsatornán keresztül fog távozni, használjunk tölcsért.
 • Figyelem! Ne feledjük alaposan kitisztítani az ereszt, eltávolítva a lemez levágásából származó fémmaradványokat és fémforgácsot. Ellenkező esetben ezek megrozsdásodhatnak, és a lemezfelület színének elváltozását idézhetik elő.

Az alábbi videóban további hasznos segítséget kap a csatornarendszer felszereléséről:

 

 

Belsőperemes színes acél ereszcsatorna rendszer

 

                                                         Képtalálat a következőre: „ereszcsatorna”

 

 Színes kétoldalt festett belső peremes ereszcsatorna  rendszer hazai gyártótól megbízható minőségben, kiváló ár-érték arányban

0,5 mm vastag kívül belül horganyzott acéllemezből készül, mindkét oldalon 25  μm festékbevonattal van ellátva.

Felszerelése hasonló módon történik az előzőekben részletesen ismertetettekhez.

Elérhető színek az acél belső peremes 33-as és 25-ös méretben:

Színválaszték

 

 

Horganyzott acél belsőperemes rendszer

A legismertebb és legegyszerűbb klasszikus megoldás

Képtalálat a következőre: „dachrinne”    Képtalálat a következőre: „dachrinne”

A klasszikus mindent visz!

A legismertebb esővíz elvezető rendszer, natúr horganyzott csatorna, 0,5 mm vastag acéllemezből,  200 g/m2 horganyréteggel ellátva tartós megoldás bármilyen tetőfedő anyaghoz.

Az egyes elemeket forraszthatjuk egymáshoz, vagy használhatunk egyéb arra alkalmas tömítőanyagot.

Kínálatunkban  háromféle méretben szerepel, a legismertebb 150 mm-es, a kempingcsatornaként ismert 125-ös méret illetve a nagyméretű tetőkhöz használt 190 mm-es méretben

Letölthető fájlok:

pdf.

 

Nem biztos benne hogy erre a(z) Ereszcsatornára lenne szüksége? Esetleg elgondolkodott más terméken a kivitelezéshez? Szállítással kapcsolatos kérdései is vannak?

Kérjen egy ingyenes kötöttségektől mentes ajánlatot ide kattintva, vagy hívjon fel minket most a +36(30) 773-9168 számon , és segítünk minden kérdésére segítőkész válaszokat adni.

Ha személyesen szeretné megnézni a(z)  Ereszcsatornákat akkor várjuk soproni telephelyünkön, a Zarándok út 3. szám alatt.